به گزارش ایرنا، جلیلی روز جمعه در نشست بین المللی امنیتی سن پترزبورگ افزود: در قرن حاضر شاهد هستیم كه به بهانه انرژی كشورهایی اشغال می شود، مداخلات نظامی در امور داخلی كشورهای مستقل صورت می گیرد و خون های بی گناهان بر زمین ریخته می شود.
وی اظهار داشت: در واقع می توان گفت كه امروزه در حقیقت مقوله امنیت انرژی خود موجب ناامنی در بسیاری از مناطق جهان شده است.
وی گفت: برداشتی كه از امنیت انرژی از نگاه مصرف كنندگان می شود و بر اساس آن تامین عرضه انرژی و نفت برای مصرف كشورهای صنعتی اولویت دارد، انجام هر اقدامی ولو غیر قانونی در این چارچوب مشروع جلوه داده می شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان اضافه كرد: در حال حاضر كشورهایی كه دغدغه امنیت انرژی دارند نه تنها اهمیتی به دغدغه امنیت كشورهای دیگر و نظام بین الملل نمی دهند، بلكه با نگاه یكجانبه گرایانه، تامین منافع و امنیت انرژی خود را در ناامنی سایرین می پندارند.
وی از ترور دانشمندان هسته ای كشورمان به عنوان یكی از مصادیق نظریه ناامن كردن كشورهای دیگر به قیمت تامین امنیت انرژی خود توسط كشورهای سلطه گر یاد كرد و ادامه داد: ترور دانشمندان هسته ای جمهوری اسلامی ایران، حادثه تلخ و آموزنده ای بود كه توسط ایادی رژیم صهیونیستی انجام شد.
جلیلی گفت: رژیم صهیونیستی در ادامه رویكردهای غیرانسانی و اهداف نامشروعش پس از اشغال سرزمین فلسطین و آواره و بی خانمان كردن میلیون ها فلسطینی از كاشانه شان و ترورهای دولتی رسمی و غیررسمی، با هدف سد كردن مسیر پیشرفت ملت ایران به ترور دانشمندان ما اقدام كرد، غافل از اینكه این حوادث اراده دانشمندان ما را در مسیر پیمودن مسیر ترقی استوارتر خواهد كرد .
دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین مقوله دزدی دریایی و امنیت فضای اطلاعات را دو نگرانی جدی كشورهای جهان ازجمله جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: امنیت، مقوله پیچیده و چندوجهی است كه در سطوح و عرصه های مختلف تبلور می یابد.
جلیلی خاطرنشان كرد: سنگ بنای اصلی جهان امن، آرام و با ثبات، توجه به عدالت در سطوح فردی، اجتماعی، ملی و بین المللی است، عدالتی كه در آن حقوق و تكالیف ملتها و به طور متوازن رعایت شود.
نشست بین المللی امنیتی سن پترزبورگ كه روز گذشته با حضور مقامهای امنیتی 70 كشور جهان از جمله ایران در شهر تاریخی سنت پترزبورگ روسیه آغاز شده است، عصر امروز با صدور بیانیه ای به كار خود پایان می دهد.
اروپام/518